BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

28 December 2009

Welcome 2010...GudBye 2009...Apakah Azam Aku Untuk 2010 ni??



Salam...sedar x sedar kita bakal meninggalkan tahun 2009 & menyambut kedatangan 2010...biase la...masuk jer tahun baru, semua orang di dalam dunia ni mahu perubahan atau dlm erti kata "sentiasa berubah dari hari demi hari"...semua orang akan mengatakan benda yg sama iaitu "AZAM BARU"...aku juga tidak ketinggalan untuk merancang azam baru aku untuk tahun 2010...so...ape azam baru korang...kt sini aku senaraikan azam baru aku untuk 2010...check it out:-

1)nak dapatkan bentuk badan yg ideal & mngurangkan berat badan

2)bila tgk ramai clazmates aku tgh bwat praktikel...aku rs bersemangat untuk settle kn sume paper2 yg trtinggal ni...Insyaallah...mayB sem ni aku kene bwat yg terbaik

3)x mahu ada cintan-cintun lg...nk catat rekod utk tidak berchenta atau berskandal with sape2 pown sem ni (sem ni jer??)

4)sem ni aku x dpt PTPTN...so tahun ni mngajar aku supaya pandai mngawal prbelanjaan

5)x nak ponteng claz...ni la satu cabaran yg aku takot...tp sem ni umah sewa dh dkat skit dgn uitm...so hrap2 aku bersifat POSITIF untuk memaksa diri hadir ke kelas

6)x mau terlalu enjoy sgt tahun ni...biase2 jer la

7)fokus kpd kerja...

8)x mau nama aku jd sebutan d kalangan lecturer (kaki ponteng!!!)

9)x mau dah masuk acara2 atau audition menyanyi ni...nyanyi kt toilet & karaoke box jer sudah!!!

10)yg paling penting dlm azam2 ni ialah...JANGAN LUPA & SESEKALI TINGGAL IBADAH TERHADAP ALLAH SWT...umm...kene btol2 berubah ni...setelah aku dpt begitu byk pngajaran pd tahun 2009...INSYAALLAH!!!

20 November 2009

Berdebar...Risau & Menangis kerna "BENCINTA"



Salam...20hb November 2009...Jam 10.00pm...aku dah terpacak di depan TV utk mnyaksikan Separuh Akhir Muzik-Muzik...minggu ni aku excited skit tgk Muzik-Muzik ni...Maklum je la...Lagu BENCINTA nyanyian Faizal Tahir merupakan lagu feveret aku & aku nak lagu BENCINTA tu layak ke Anugerah Juara Lagu Ke-24...Sebelum hari Separuh Akhir Muzik-Muzik tu...aku dikejutkan dengan berita Faizal Tahir dimasukkan ke hospital atas masalah kesihatan...pergh...time tu aku rasa mcm frust giler...yelah...tinggal beberapa hari je la mnjelang semifinal Muzik-Muzik tu...pastu Audi Mok (komposer) beritahu kt Facebook beliau..."SHILA BAKAL MENGGANTIKAN FAIZAL TAHIR PADA MALAM SEMIFINAL MUZIK-MUZIK"...bila aku fikir balik...



Nape Shila??...aku taw Shila ni berbakat...tp nape mesti pnyanyi wanita...apsal x cari lelaki ker??...tp itu kehendak Faizal kot...malam tu...aku berdebar giler nk tgk mcmane Shila nyanyi lagu BENCINTA tu...bila dengar Shila menyanyi pada rangkap mula2 lagu tu...aku dh takot...coz aura lagu tu bagaikan hilang...ade org kate sore dia x sedap nyanyi lagu BENCINTA tu...tp memandangkan prtandingan itu berdasarkan susunan lagu...so, aku x brape risau sgt la...pastu, tiba la mase nk tggu result ni...perghh...berdebar siot...resah...aku mmg x dpt terima kalo lagu BENCINTA tu x masuk final AJL...akhirnya...penantian aku berbaloi...BENCINTA KE ANUGERAH JUARA LAGU...fuhh...siap mengalir airmata aku...first tyme aku mngeluarkan airmata biler tggu result Muzik2...macam aku jer yg buat lagu tu...kih3...lega daa...dgr citer Faizal beransur pulih...lepas ni dapat la aku melihat SUPERFAIZAL beraksi kt ANUGERAH JUARA LAGU KE-24...then,kalo ade rezki...aku nak pergi melihat sendiri "DEPAN MATA AKU" Faizal Tahir berentap semasa ANUGERAH JUARA LAGU tu nnt...Insyaallah

16 November 2009

Teringat Nasihat Eddy....



Ni la salah sorang dari housemate aku...name beliau Eddy...sebaya dgn aku...tp kt blog ni aku bukan nak cerita psal Eddy...tp aku teringat NASIHAT EDDY kepada aku ketika lepak2 smbil menjamu selera kt B'Chik Corner...setahu aku...housemate aku prnah melihat atau mendengar suara aku bertengkar dgn someone melalui telefon pada petang sblm dinner apresiasi semester ini...housemate aku agak2nya taw kot dgn sape aku bertengkar tu...pd malam yg aku & eddy lepak2 kt B'chik tu...aku yg bukak topik ni...aku kata kt Eddy "Eddy...aku rasa mcm fed-up r dgn pompuan ni...bila kita bg dia dgn kasih syg...tp dia balas kita dgn sakit ati...nape ea Eddy?"...lalu Eddy berkata "aku ni bkn apa la...hang sepatut cari pompuan yang btol2 syg kn hang tu...bwat apa yg duk terhegeh-hegeh kt pompuan yg x syg kt hang tu...lagi satu aku habaq kt hang...kalo ang nk cari awek atau GF...ang pilih yg pendiam...kurang bersosial dgn laki2...biarlah huduh...tp kalo dia bwat hang happy & rasa bahagia...baik hang amik yg mcm tu..."...Tambahannya lagi "kalo hang nak bwat kawan atau scandal jer...haa...itu baru kita pilih yg cun2...mantap2...hehehe...aku nasihat kt hang...hang jangan la pilih pada paras rupa tp pilih yg betoi2 bwatkan hang rasa bahagia"....demikian la kata2 Eddy kepada aku...sesungguhnya ada yg betol kate2 Eddy ni...kalo stakat muka lawa...tp hati kita x bahagia...better blah jer...Allah SWT kn dh menetapkan setiap manusia d dunia ni diciptakan berpasang-pasangan...dlm erti kata lain...JODOH tu D Tangan TUHAN...setiap yg baik...ada buruknya..setiap kelebihan...ada kekurangannya...So..Moral of the story kt sini..."SYAMIR...JGN GIVE UP...KEEP ON SEARCHING...Insyaallah...Di Suatu Hari Nanti Ko akan jumpa gak ORANG YANG SESUAI"

15 November 2009

What's On My Mind Rite Now....



Salam & Hai sume...sori la coz aku dh lama x update blog ni...al-maklumlah...byk sgt mende yg harus aku lakukan sepanjang semester ni...syukur kpd Allah SWT kerna malam ni dapat gak berkesempatan untuk meluahkan isi ati yg lama aku pendamkan...baiklah...mula2 aku akan ceritakan bgaimana keadaan aku semester ni...pada awal semester ni bagi aku sangat bermakna coz first time sejak 5 tahun yg lepas aku kembali BERCOUPLE dgn sorang yg bernama ELLYANIE...kalo x kerna ELLYANIE ni...aku mayB x sambung blaja utk semester ni...bleh d katekan ELLYANIE ni berjaya la pujuk aku supaya kembali blaja...semester ni aku hanya amik 4 sbjek jer...kalo ikutkan aku bleh amik smpai 6 subjek...tapi memandangkan result part 4 amatlah teruk skali...so...baik aku amik jalan selamat dgn mngambil 4 subjek jer...tentang pelajaran aku semester...ummm...bleh d katekan baik la...lecturer2 pown xde la garang sgt...semester ni aku lain skit dr yg lain...bkn psal aku bercouple tp pasal bentuk bdan aku ni...aku dh d kategorikan sebagai GEMUK...euuww...(mcm mane la bleyh jd gemuk ni??)...aii...pening2...tp cerita gembira aku hanya seketika...starting pd bulan puasa...aku terpaksa menelan hakikat bahawa member aku sejak dari kecik hingga sekarang iaitu (Muhd Nuzuhilmi Bin Zakaria a.k.a Nujue) telah kembali ke Rahmatullah pada 1 Ramadan akibat kemalangan jalanraya...masa ni Allah betul2 mnguji kesabaran aku pada bulan puasa...aku seolah2 x percaya member aku yg selalu bermain bersama2...kuar bandar bersama2 kini sudah tidak bernyawa lagi...terlalu muda untuk dia PERGI...tapi nak x nak...itulah HAKIKAT...setiap yg hidup pasti akan mati...tidak terhenti d situ...Bulan Syawal tahun ni...aku mnyambut ala kadar saja...kalo tahun lepas...nenek sebelah mama aku ada...tp tahun ni...nenek aku sudah tiada lagi...raya tahun ini aku hanya meratapi pusara nenek...bagi aku syawal tahun ni mengajar aku apa erti kehidupan yg sebenar...kasih sayang yg sebenar...setelah berakhirnya syawal...sekali lagi...Allah memberi ujian kepada aku...Atuk sebelah papa aku pulak telah kembali ke Rahmatullah...Ya Allah...beratnya ujian-Mu kepada ku Ya Allah...dalam tahun ni saja aku kehilangan 2 orang yang paling aku sayang & memahami aku...rasa lemah sgt badan aku ni...bayangkan 1st Ramadhan & 1st Zulkaedah...aku kehilangan insan2 ni untuk selama2nya...tapi...aku taw...semua ni ada hikmahnya...mungkin ada sebab kenapa Allah uji aku macam ni...& last episod for this semester ialah...AKU & ELLYANIE sudah tidak sehaluan lagi...kenapa ianya berlaku??...aku rasa x pyah la korang taw...anggap la semua ni bukan jodoh...aku terima dgn ati terbuka...SO...lengkaplah my sad ending...bila la aku dapat merasakan MY HAPPY ENDING atau HAPPILY EVER AFTER...sebenarnya ada lagi cerita aku untuk semester ni...especially time dinner tu...(sebab apa aku x menyanyi time dinner tu...padahal aku yg beria2 nyer)...nanti aku cerita kt korang ape sebabnya...okeylah...aku nak chow dlu...nnt aku update lg...bye2...~SALAM SAMPAI SYURGA~

26 July 2009

"INDIE"...Dari Sudut Pandangan AKU



Hmm...hari ini aku terpikir nak bercerita la skit tentang INDIE ataupun INDEPENDENT...Walaupun aku takdelah pakar sangat tentang INDIE2 ni...tapi aku nk berkongsi pendapat dgn korang semua...seperti kita tahu...Malaysia skang sedang mengalami musim "INDIE" yg begitu kuat...macam "CENDAWAN TUMBUH SELEPAS HUJAN"...byk dah band2 yang kita dah tau...Sebagai Contoh??...xpyahlah...mungkin korang dah tau band2 yg ada skang ni...Aku memang tabik SPRRIINNGG kt band2 INDIE ni coz diaorg sangat kreatif dalam menghasilkan sebuah karya atau lagu...lagipun...aku memang suka "MADE IN MALAYSIA"...lebih membanggakan aku ialah apabila sebuah band yg bergerak dalam MYSPACE atau WEB mereka telah berjaya menembusi corong2 radio & menarik perhatian masyarakat kita...Dengan kehadiran band2 INDIE ni juga...kita dapat menenggelamkan muzik2 INDON yang skang ni bermaharajalela di PASARAN MUZIK kita...

Walaubagaimanapun...Kebanjiran Band2 INDIE pada waktu kini bagi aku adalah perkara yang harus dipandang serius...mmg btul...persaingan sihat...tetapi jika terlalu banyak sangat band2 INDIE ni...ianya boleh mendatangkan BOSAN atau JEMU dkalangan peminat...ada setengah peminat lebih bersifaT LOYALTY atau SETIA kpd BAND kesayangan mereka daripada melihat karya dari band2 lain...tengok sajalah KUMPULAN HUJAN...semasa mereka mengadakan persembahan d JB (kalo x silap)...mereka telah dihentam teruk oleh peminat...alasan mereka...HUJAN LEBIH KEARAH MAINSTREAM a.k.a Lupa Daratan...Salahkah HUJAN keARAH MAINSTREAM??...bagi aku...itu rezeki mereka...mereka berhak mendapat apa yang mereka usahakan...bagi aku juga...asalkan mereka masih membawa STYLE OF THEIR MUSIC...aku tetap sokong HUJAN...bkn stakat HUJAN...APA2 SAJALAH BAND INDIE yang ada kat Malaysia ni...aku akan respek mereka melalui ORIGINALITY OF THE MUSIC yang mereka persembahkan...AKU BUKAN PEMINAT SETIA BAND INDIE tapi KREATIVITI BAND2 INDIE ni telah membuatkan aku bangga dengan hasil muzik tanahair...

SELEPAS INI JUGA...aku nak melihat INDIE dari perspektif yang berbeza...Perspektif yang bagaimana??...hmm...mungkin satu hari nanti kita dapat melihat DRAMA INDIE DI KACA TELEVISYEN ataupun FILEM INDIE DI LAYAR PERAK...aku nak tengok...sejauh mana INDUSTRI INDIE ni dapat BERSAING Dengan MAINSTREAM...!!!!

21 July 2009

Christian Dior Fahrenheit....My Feveret Perfume



Ini la dia perfume yg aku nak pakai sgt tuh...namenyer Christian Dior Fahrenheit...ni perfume khas utk Lelaki Maskulin...mcm aku...hahha...bau dia sgt seksi & menggoda...ahaks...harga dia...perghh...RM2++.00 mcm tu la...aku akan dapatkan perfume ni stelah dpt duit nnt...huhuhu...same yg x percaya kate2 aku ni...korang bleh cari la perfume ni kt shopping complex yg terdekat...P/S : pasar malam x main okey...Tolong la!!!

Jalan2 Bersama TerSayunk Ke Pulau Pinang



Hye sume...mlm ni aku nk citer kt korang pasal aktiviti aku pada cuti Isra' & Mikraj baru2 ni...sumenyer bermula dari salah sorang housemate aku yang mngajak aku ke Pulau Pinang (dia x tau jalan nk ke Pulau Pinang)...so aku pown xde mende nk bwat...teman la mmber aku ni ke sana...but wait a second...smbil mnyelam smbil minum air...aku pown mngajak SAYUNK ku berjalan sama2 ke sana...(dating sbenarnyer...heheh)...for da first time aku ajak sorang yg bernama SAYUNK dating jauh dr Perlis & Kedah ni...(ape barang dating kt Sini)...lgpown SAYUNK ku ni pown x prnah g Penang...pagi tuh...dlm pkl 9am kiteorg bertolak dr kangar to butterworth...smpai je kt butterworth...kami bergegas naik feri...kt dlm feri ni la aku dpt tgk muke2 yg x prnah naik feri...hehehe jgn marah...smpai je kt PULAU tuh...kiteorg tggu bas rapid PENANG...lama gak la tggu Bas ni...dlm pkl 1.30pm...kiteorg smpai ke destinasi @ Queensbay Mall...housemate ku pown tanpa melengahkan masa...pegi la dia bershopping...Me??...hahah...biase r...dating r...hahah poyo giler...kiteorg g MC D...pastu g jalan2 sekitar Queensbay Mall tuh...besar siot tempat ni...letih nk mampos...tapi name pown dating kn...so mende yg letih pown x jadi letih...hahah...I & SAYUNK masuk ke dlm jusco...SAYUNK ku teruja nmpak kasut warna purple tuh...mule2 aku igtkan mahal la kasut tuh...tp biler tgk pada harganyer yg BOLEH TAHAN LA...aku pown belikan kasut tuh sbg hadiah 3 Bulan kami bersama...POYO GILER...dlm pkl 4pm...kiteorg pown bergerak balik ke butterworth & smpai ke bumi kangar pada pkl 9pm...fuhh...letihnyer...tapi dalam ati aku...aku missing sesuatu...AKU NAK BELI PERFUME CHRISTIAN DIOR FARENHEIT tuh...huhu...tp duit xde...kene la tggu duit PTPTN dlu...SEKIAN (SYAMIR...YANIE...WAFIY - 20th JULY 2009)

17 July 2009

Aku & Taman Ria....

hmm...aku lupe nk inform kt korang...dh 2 semester aku tinggal kt umah sewa @ Taman Ria ni...igt lg mase mule2 smpai cni...pergh...jauh dr kebisingan la...sunyi giler...tp dgn housemate yg best...sumenyer bdk2 marketing...so, xde lah sunyi pown sbenarnyer...sume seKEPALA...tp lambat laun...aku mcm BERAT jer tinggal sini...bkn sbb housemate aku...tp aku x matching dgn life aku skang ni...mklumlah...dlu tinggal kt kolej...sume mende ade...tp biler kt umah sewa ni...sume kene survive sndiri...aku x kisah kalo stakat masak sndiri...bsuh bju sndiri or ape2 la...but da problem is...aku xde transport utk bergerak ke mana2...jauh beb dr umah aku ke kangar...nk masuk uitm pown kalo jln kaki amik mase 15 minit kot...kalo nk kuar pown...kene tggu kawan2 kuar umah...kalo diaorg mlas kuar...alamatnyer x bergerak la aku...skang ni plak...aku dh ade awek...ksian awek aku...dia duk tmn sri wang fasa 2...yg aku ni plak duk kt Taman Ria...jauh beb...kalo nk jumpe pown...tggu claz risk la...eee...BF ape aku ni??...(perasan je la)...kalo nk duk kolej mmg x dpt la...aku benci merayu2 smata2 nk dpt kolej...duk kolej plak mcm duk asrama skolah...(PALAHOTAK)...dlu...ade PANJANG...bleh la aku ajak dia kuar...tp skang ni dia dh abis blaja...aku rase...AKU AKAN PERGI TAK LAMA LAGI!!!!

15 July 2009

TEMUI CINTA BARU.....

sedar x sedar...dh 2 bulan kot aku dh brkenalan dgn SAYUNK aku ni (dia yg igt tarikh2 sume ni...aku x igt pown)....hahah...wlaupun dia tua 2 tahun dr aku...tp aku x kisah...coz kami mmg byk persamaan a.k.a Chemistry antara satu sama lain...mule2 kami brkenalan kt FACEBOOK la...ni sume Jeffry a.k.a Jepp la...aku nmpak dia asyik komen2 kt facebook tuh...lalu aku pown mnyibuk la...entah mcmane...kami dh mule berkenalan dgn lebih rapat...mase tuh SAYUNK aku ni jer yg prnah nmpak aku...aku ni lgsung xpernah tau kewujudan SAYUNK aku ni...last2...dlm sbulan lpas...kiteorg dh declare sbg COUPLE of Da Month...hahaha...prasan je lebih...sape kah beliau yg dmksudkan....haaa...TUNGGUUU!!!!

29 May 2009

I'm Not Happy....Why Ek??

biase la...aku ni kalo bab sedih...ske la post blog ni...hmm...aku sbenarnyer tension & tertekan la...yelah...tgk mmber2 aku...sume nyer happy...x kisah la...dr segi kewangan ker...cinta ker...or wut ever la...diaorg mcm happy jer...tp aku??...nape x prah rase happy mcm org lain ek??....aku dh try byk kali utk x pikirkan pasal mende2 sedih ni...tp x bleh...aku tau...ade org yg lebih sedih dr aku...tp aku nk pikirkan pasal diri aku dlu...why??....why...nape aku ssah nk jumpe kebahagiaan or kegembiraan yg btul2 nyata...aku sering jer bersedih...kdang2 bleh jd suke bersedih...no way...aku x mau sedih smpai mati...aku nk bergembira & bahagia mcm org lain...aduhai...kdang2 sedih mngenangkan diri aku yg sllu sedih jer...layu jer...xde smangat jer...kdang2 badan terasa lemah giler...otak pown mcm x bleh pikir mende lain daa...tapi aku x nak la jadi giler plak...takut aku...i hope one day I will find the truly...madly and deeply happiness...Insyaallah!!!

18 April 2009

GuD LuCk FoR uR fInAl ExAm.....



To All my family...my friends...my scandal & to all my friendnatics...wish me luck for my final exam...i'm so scare but i don't care...to UiTM students...I wish u all gudluck for ur final exam...adios!!!

13 April 2009

Benci + Cinta = Bencinta

Benarkanku tuk berbicara
bicara terus ke hatimu…..hatimu..
hati yang penuh rasa ragu
jangan terus pergi tanpa mendengar ku
begitu mudah untuk kau terus berlalu nanti dulu
berikanlah waktu untuk aku untuk kamu

ingatkah lagi waktu kau bersamaku
kaku aku melihat mu
lidah kelu sedangkan aku mahu kau tahu
aku cinta padamu, benci padamu, cinta padamu

ke tepi lihat ku berlalu
pasti itu yang terbaik untuk ku
tiada lagi mahu ku tahu
tentang hidup kamu tentang mati kamu
aku tahu engkau tahu apa yang mataku tahu
apa yang kau tunggu mahu aku buka pintu

ingatkah lagi waktu kau bersama ku
kaku aku melihat mu sedangkan aku mahu kau tahu
dengar kata ku aku cinta padamu
benci padamu cinta padamu

sakitnya aku membenci kamu
sakit lagi mencintaimu
dan aku pergi tapi kembali
benci aku mencintai dirimu
ku benci. kamu
aku cinta.kamu

ingatkah lagi waktu kau bersama ku
kaku aku melihat mu
sedangkan aku mahu kau tahu
dengar kata ku
aku cinta padamu
benci padamu
padamu…..

ingatkah lagi waktu kau bersamaku
kaku aku melihat mu
lidah kelu sedangkan aku mahu kau tahu
aku cinta padamu
aku benci padamu
aku cinta aku benci
padamu

ingatkah lagi waktu kau bersama ku
dengar kata ku
aku cinta padamu
aku benci padamu
aku cinta aku benci

04 April 2009

Aku Melalak Time Dinner....huhuhu....Layan!!!!

video

26 March 2009

My Worst Moment Ever......

Ntah knapa la dgn aku sejak kbelakangan ni....dulu mase diploma...xde la aku rase smpai mcm ni....tapi semester ni aku mmg x tahan lagi...i need to quit from my study...aku dh tak larat nk tanggung "seksa" dlm jiwa aku ni...aku nk kuar dr kepompong study2 ni...aku nk bwat satu perkara yg penuh dgn praktikal ataupun mnggunakan pergerakan fizikal and mental a.k.a kerjalah...aku x nk lg buang mase...buang duit...buang air...sgala2 mengenai buang la...psal study ni...aku nk keje...bukak bisnes...kembangkan lagi bakat and idea aku ni...aku x nk lg simpan sgala ilmu2 kt kepala hotak aku ni...aku dh tak sabar nk luahkan sgala isi2 kt kpala hotak aku ni....aku harap dgn panggilan interview pd 8hb April ni...dpt merealisasikan impian aku utk bekerja...cukuplah utk blaja d dalam claz....dh tibe aku "blaja" d dunia luar yg lagi mencabar...skurang2nya aku dpt rase "kepuasan" yg aku inginkan...Insyaallah....

08 March 2009

Me....Myself & Port Dickson

hye sume....arini aku dh kembali ke bumi arau stelah 3 hari 2 mlm aku ke port dickson...fuhh...badan aku terasa sengal & letih mase berada d sane...maklumlah...byk giler xtvt kt sane...tp sebenarnyer aku rase sedih giler skang ni....(mase bwat post ni)....yelah...byknyer kenangan yg susah aku nk lupekan...tetibe aku rase sayang dgn member2 yg pegi ke Port Dickson aritu..."Aku Sayang & Rindu Korang Sume"...aku nk citer la sedikit tentang pngalaman yg aku x dpt lupekan semase pegi...sampai & balik dr arau ke port dickson....antara pngalamannyer adalah:-

1) Berhujan Semasa Tunggu Bas UiTM...(Lambat Giler Bas UiTM ni)

2) Menyanyi Untuk Mashi Kt Dalam Bas....(Awek ni baik gak la...aku mnyanyi kt dia smpai tertido....alahai!!!)

3) Mengusik Budak2 Pompuan Dalam Bas....(Main Baling Ular & Cicak Mainan kt diaorg...hehehe...)

4) Berkenalan Dengan Abang2 Fasilitator...(nampak mcm ganas...tapi kelakar diaorg ni...Thanks Abg2 Fasi Sume)

5) Jalan2 Dalam Hutan Waktu Malam...(menakutkan gak...cik wahida plak bleh pkai bju serba putih...aku ingatkan hantu pocong mlm tu....kecut perut aku)

5) Main Kayak....(huhuhu....first time dlm idup dpt main kayak...best giler)

6) Mandi Pantai...(haaa....ni mmg feveret xtvt aku)

7) Nyaris2 Nak Pengsan...(malu giler...badan aku kurg air...tu psal rase nk pengsan)

8) Gotong-Royong Kt Tempat Rekreasi....(wah...nyaman siot suasana kt sini)

9) Cinta Di Tolak....(hahah....si ekin iaitu awek gengster dikalangan mmber2 kt sini telah cube "mngorat" aku...tapi aku reject...hahaha....main2 jer....x tau mende nk bwat :P)

10) Malam BBQ....(sume org beri kerjasama time ni...bagus la korg)

11) Bunkface - Situasi....(saje2 je....smentara nk tggu mkanan...aku nyanyi lagu ni...feel beb)

12) Abseiling....(Ni pun 1st time dlm idup aku main menatang ni....gayat siot...tp best)

13) Ucap slamat tnggal kt Kem APBM...(antara gembira...sedih...ntahlah)

14) Lepak Umah En. Jaaffar....(besar giler umah En. Jeff ni...mkn kopok lekor & air tebu)

15) Jalan2 Kt Mid Valley Megamall...(hmm...aku juz main game jer....mmber2 yg lain main bowling)

16) Pkul 6.00 am isnin....(aku mule rase sedih coz kembali smula ke arau...arrgghhh....byknyer kenangan terindah)

itu saje citer yg bleh kongsi bersama....byk lg citer tp ssah nk d gambarkan & d citerkan....huhuhu....gudbye Kem Akademi Pembangunan Belia Malaysia (APBM) Pasir Panjang Port Dickson Negeri Sembilan Darul Khusus....

28 February 2009

PerCobaan Yang Tak Menjadi....But Wait....Masa Aku Akan Tiba Lagi...

huhuhu....1st of all...aku sedih coz x dpt nyanyikan lagu P.Ramlee - Bunyi Gitar...Ini dsebabkan masalah2 yg trpaksa aku elakkan...arrghhh....tensionnyer...aku "dera" lagi diri aku ni....tp xper....tak lama lagi aku akan hilangkan "sakit" ni biler tibenyer dinner d waktu yg masih d rahsiakan....siap la...korang akan tau sapa syamir nnt....lagu yang akan aku bawakan nnt...mayB...MAHAKARYA CINTA....SAMPAI SYURGA.....COBA....HANYA KAU YANG MAMPU...tp tgk atas tema dinner la....harap2 seswai dgn lagu2 ni....okeylah....chow

15 February 2009

Biler Dah Lambat....Macam Ni La Jadinyer....Akhirnya Aku Yang Ternganga

dimana kau selama ini
bidadari yang ku nanti
kenapa baru sekarang
kita dipertemukan

sesal kan tiada arti
karna semua tlah terjadi
kini kau tlah menjalani
sisa hidup dengannya

mungkin salahku melewatkanmu
tak mencarimu sepenuh hati
maafkan aku

kesalahanku melewatkanmu
hingga kau kini dengan yang lain
maafkan aku

tak berulang kembali
kau tak akan terlewati
segenap hati ku cari
dimana kau berada

walau ku terlambat
kau tetap yang terhebat
melihatmu, mendengarmu
kau lah yang terhebat

10 February 2009

ari rabu + sakit perut + x pegi claz + x amik MC = ponteng + duduk umah + mngadap laptop = malam ni ade test + x study ape2 = mampos la aku!!!!!

ari ni ari rabu....ari paling "worst" dlm semester ni....claz x pack....tp selalu sakit prut....kalo stakat senak perut...aku bleh tahan lg....ni smpai nk tercirit daa....nk diri pun mcm takut jer...huhuhu....dh la mlm ni ade test....nk study pun mcm terganggu jer....arrgghhh.....benci aku mcm ni...dh la...mlas nk komen lame2...kang tercirit kt blog ni plak....blah dlu

02 February 2009

Antara Berbakat Atau Just Syok Sendiri....!!!!!

hmm....aku tkut dgn mende ni....iaitu syok sndiri....aku prasan mende ni biler aku slalu nyanyi....kalo korang sume nk tau....aku mmg minat...ske...syok....love nyanyi or singing....dr kecik smpai skang ni....anytime & anywhere aku bleh nyanyi....but aku pndai ker nyanyi??....sedap ker suara aku ni??.....huhuhu....aku tkut nk jawab soalan ni....aku prnah gak masuk audition nyanyi ni....tp kebanyakkannyer hampeh la....paling mmbanggakan aku ialah terpilih TOP 20 MYSTARZ LG kt TV3 tahun lepas....tu pun masuk TV skejap jer....huhuhu....tp kdang2 aku rs bakat yg diberikan oleh Allah SWT kepada aku ni hanya la utk mnghiburkan hati diri sndiri & org2 yg berada d sekeliling aku....syok gak biler ada kawan2 aku bwat request song & sruh aku nyanyikan lagu feveret diaorg....aku jenis layan jer....mcm2 style gak aku nyanyi utk kawan2 aku ni....ade yg gune voicemail....ade yg sggup call....ade yg tgh lepak2 main guitar...nyanyi ramai2....nyanyi utk dinner....kdang2 aku gune bakat aku ni utk pujuk kawan2 aku yg tgh ada masalah & heheheh kalo ade awek yg mrajuk dgn aku....huhuhu....tapi tu la...bkn rezki aku nk tayang bakat aku utk jadi seorang yg glamour or terkenal....mayB nyanyian aku ni lebih kpd pengubat & santai dgn rakan2....kt cni aku nk list kan pngalaman aku nyanyi sebelum ni :-

1) Mase kecik (tadika & below) - Lagu Isabella & Pawana (Search) - hahaha....smpai skang family aku tak bleh lupa aku nyanyi lagu ni....maklumlah...time ni mulut aku pelat skit kalo bercakap....so, korang paham2 la mcmane bunyi nyer....klakar....(Atuk aku smpai skang dia tergelak biler terdengar lagu kumpulan Search - Isabella & Pawana)

2) Mase drjah satu - Lagu Suci Dalam Debu (Iklim) - time ni aku g umah sedara aku...bapak aku ajak jalan2 g umah sdara....smpai je umah sdara aku ni...diaorg tgh sdap2 berKaraoke...pastu bapak aku sruh nyanyi kt dpn sdara2 aku...mase tuh aku kecik....bkn tau malu pun....aku pun nyanyi....aku igt lg time ni....ade akak sdara aku ni...terpegun giler....siap sruh nyanyi berulang2....huhuhu....tp aku x kisah....ON jer...kih3

3) Mase drjah 4 - Lagu Romantis (Spring) - hahaha...ni lagi best...time ni cikgu BM aku suruh buat lakonan mngenai tajuk "Temubual Bersama Artis"...hahaha....kecik2 lg dh poyo...biasa la...aku la yg akan jd artis tuh....lepas abis interview tuh....ntah mcmane....suke2 aku jer g nyanyi depan class...yg pelik tuh....cikgu aku x marah pun...siap bg bonus mark lg kt group kiteorg...hahaha...& x lupe jgak...bdk class sbelah pun tgk aku bwat "performance" time tuh...slumber giler aku kn?kn?

4) Mase drjah 6 - Lagu Apa Saja (KRU) - time ni kire okey la....aku igt lagi....cikgu muzik bwat audition kt skolah...rmai giler bdk2...x sangka gak aku...ramai gak sore sdap....tp time ni...cikgu muzik pilih aku coz aku x tgk lirik & nyanyi ikut melodi lagu....korang tau...audition ni utk hari guru....giler!!!!....mnakutkan....tp best!!!!

5)Mase Skolah Menengah - Lagu Syukur (Raihan) - hahaha...dr lagu rock....ke lagu jiwang & then lagu nasyid plak....ini la paling d banggakan coz kumpulan nasyid aku (Nur-Sinar) menang dlm prtandingan nasyid peringkat negeri....huhuhu....hoooraaayyy

6)Mase diploma - Lagu Topeng (Peterpan) - walaupun best aku perform....rmai yg bersorak....rmai org ckap aku bleh menang....rmai org ckap prsembahan aku yg terbaik....TAPI....aku x menang...huhuhuhu....over sgt kot aku time tuh...tu psal juri x pilih aku....huhuhu

7)Mase dinner Co-Exias - Lagu Pencinta Wanita (Irwansyah) & Lagu Diari Seorang Lelaki (Pretty Ugly) - 1st lagu mmg perfect....sempurna...kwn2 pun enjoy....tp 2nd song is "killing" me....salah lirik & sumbang...arrgghhh....benci la aku

8)Banyak lagi la aku duk nyanyi kt kawan2....ade yg nyanyi kt henset (kbanyakkan nyanyi kt awek la)....hahahah....ade yg nyanyi karaoke (biasa la tuh).....ade yg main guitar (aku x pndai main muzik tp biler ade org pndai main guitar....aku mule la start nyanyi)....mcm2 lg la....

-THATS ALL FOR NOW-.......-BYE2-

28 January 2009

Ketidakwarasan Padaku

Macam Ni La Rupenyer Kalo Aku Tak Waras


ketidakwarasan padaku
membuat bayangmu slalu ada
menentramkan malamku
mendamaikan tidurku

ketidakwarsan padaku
membuat hidupku lebih tenang
aku takkan sadari
bahwa kau tak lagi di sini

aku mulai nyaman
berbicara pada dinding kamar
aku takkan tenang
saat sehatku datang

ketidakwarasan padaku
slimut tebal hati rapuhku
berkah atau kutukan
namamu yang ku sebut

suara hati takkan mati
jika jiwa terus menari dan bermimpi

27 January 2009

Juz For My Mom.....!!!!!

Kelakor nyer Muke Aku Time Konvo Ni


Sometimes I feel my heart so lonely but it's ok
No matter how my girl just left me and I just don't care
Whenever the rain comes down and it's seems there's no one to hold me
She's there for me, its she's my mom

Just for my mom, I write my song
Just for my mom, I sing this song
Its just for mom, can wipe my tears
Its just my mom, can only here

Trap in a subway, can't remember the day but I feel ok
Damped in damn situation, in every condition with no conclusion
Whenever the rain comes down and it's seems there's no one to hold me
She's there for me, its she's my mom

You may say I have no one,to cover me under the sun
You only get it from your mom

26 January 2009

Nape La Dengan Aku Ni???

nape la dgn aku ni ek??...itu la soklan mncabar dlm idup aku skang ni....nape la aku mudah sgt syok & jatuh ati dgn pompuan??....nape la aku mudah prcaye dgn pompuan??...aku kdang2 rase malu jer dgn diri aku ni....yelah...desperate sgt nk ber"gurlfriend"....kdang2 aku dpt rs yg aku ni syok sndiri & bertepuk sblh tangan...pdahal pompuan2 ni sume...juz friend jer...nape aku kene lebih2 plak....sptutnyer aku bwat bodo jer dgn pompuan ni...sptutnyer layan jer pompuan2 ni mcm aku layan kwn2 aku kt clazz...xpyah la nk layan diaorg mcm "the special one"....bkn bleh bwat bini pun....bwat biasa2 jer dh...skali-skala mcm bodo jer aku duk terhegeh2 dgn pompuan ni...pdahal pompuan ni xde la minat or syok kt aku pun...aku jer over sgt...hish...mcmane nk buang sifat mcm ni ek??....mayB kene tggu jodoh dtg dr langit kot...hahaha...mcm tggu bidadari jer....mayB lepas ni aku kene silentkan diri aku ni dgn pompuan....biar aku buang jauh2 prasaaan & perasan ni...tp aku xde la smpai benci pompuan....aku kene terima hakikat yg satu ari nnt aku akan kawin dgn pompuan jgak....but for now....aku nk lenyapkan & diamkan diri aku dgn pompuan....dlm erti kata lain...bwat biasa2 je dah la....bwat ape aku pikirkan pompuan tu sdangkan pompuan tu x pikirkan aku pun....x ke bodo namenyer tuh....gila bayang sorg2....okeylah....aku mcm dh mlas nk berpikir skang ni....mklumlah....tgh cuti ni...otak aku rest la bwat smentara waktu ni....lpas abis cuti....cnfirm byk keje...time tuh bleh la lupekan mslh yg remeh2 ni...concentrate dgn keje & berharap aku dpt "format" kpala otak aku ni....biar kosong...biar pnuh dgn ilmu & keje2.....okey lah....gudbye

So Long & Gudnite HidaLena

Long ago
Just like the hearse you die to get in again
We are so far from you...

Burning on just like a match you strike to incinerate
The lives of everyone you knew
And what's the worst to take
from every heart you break
And like a blade you stain
Well I've been holding on tonight

What's the worst that I could say?
Things are better if I say
So long and goodnight
So long and goodnight

Came a time
When every star falls brought you to tears again
We are the very hurt you sold
And whats the worst you take
from every heart you break
And like a blade you stain
Well I've been holding on tonight

What's the worst that I could say?
Things are better if I say
So long and goodnight
So long and goodnight

And if you carry on this way
Things are better if I say
So long and goodnight
So long and goodnight

23 January 2009

Sing For The Moment!!!!!!!




Come on! Sing with me (Sing!)....Sing for the year (Sing It!)...Sing for the laughter...Sing for the tear (Come on!)...Sing it with me...Just for today...Maybe tomorrow god will take you away...

21 January 2009

Aku & Faizal Tahir....Lorh...Ade Ape2 Ke Ni???

VERSUS......


Hahaha....giler ker ape Aku fight dgn Faizal Tahir....Of course la aku kalah....tahap vokal dia mcm "pergh"....susah mau lawan beb....kalo korg nk tau...dia ni la artis feveret aku...idola aku...Mmg la...ramai org kata Faizal ni poyo & syok sndiri...but...bg aku dia tnjuk diri dia yg sbenar....mmg la over...tp lebih baik over dr hipokrit...hipokrit lg mcm haram punyer prangai...aku suke Faizal Tahir ni coz dia ada energetic....powerful....vokal yg mantap....style....creative & mmpunyai karisma tersndiri....aku nk jadi mcm dia...biarlah ape org nk kata....kita ikut ape yg positif la...xkan la aku nk bukak baju dpn org ramai plak....hehehe...sori bro Faizal....tp tu la....aku dpt rs aku & Faizal ada prsamaan....aku tau...korg akan kata aku ni perasan....tp aku tetap dgn pndirian aku....kalo Faizal Tahir bleh jd Superstar....nape aku x bleh??....mayB biler aku jd Superstar nnt...ada org akan ikut aku....mmg tu la hakikat nyer....aku x peduli ape kata org....aku nk lakukan sesuatu perkara yg bleh puaskan ati aku....org nasihat aku bleh terima...kalo ade org beri kritikan yg mmbangun....aku bleh terima...tp....kalo ade org kutuk & hina aku....hahaha....korg mmg silap besar....aku akan pastikan yg aku akan "membuka" mata & minda korg....korg tggu je la....i wanna B SUPERSTAR Juz Like Faizal Tahir....hahahaha

Kekasih Gelapku.....I Will Always Love You

My Secret Lover "FATEN LIYANA"

Time Ni Kt Stadium UiTM...Heheh....Faten Bwat Rmbut BaruHahaha....Mcm Kembar Siam Yang X Siam....Hahahaha

Budak Kaca Mata....Sape Ek Yang Snap Gmbar Kite Ni Ek??

Hehehe....Gambar Ni La Yang Paling Kelakar....Time Birthday Langz!!!

Tak Hujan Pun....!!!!!

Hye....Ini la budak yg aku ske giler tuh...name dia Faten Liyana....comel kn dia ni??....brdasarkn gmbar2 ni sume....korg tau kn betapa happy & bahagianyer kami ni....tp tu la...."ku sangkakn panas hingga ke petang....rupenyer hujan jgak"....huhuhu.....skang ni dia dh BF....but wut can i do??....dia ske kt org lain...xkan aku nk sruh org ske kt aku kot.....aku sllu berpegang pd kate2 ni...."ROMEO MUST DIE"....so....aku let go je la dia ni....mmg la berat tp ntah la....x tau nk ckap ape lg....wlaupun dia sudah berpunya....aku still sygkn dia....tp syg sbg kwn je la....huhuhu....rs mcm nk nangis jer ni....byk sgt knangan manis & pahit kami berdua....Alhamdulillah...dia jgak still tringat knangan dlu2 especially pristiwa lucu mase jogging kt stadium dlu....hehehe...tp itu dlu la....skang ni kami jarang dh contact....last skali kami bertemu mase konvokesyen kt UiTM Shah Alam bulan 11 2008....mayB tu la last kami berjumpe.....tp kalo ade rezeki lg....mayB kite bleh brjumpe lg...bye faten...."I WILL ALWAYS LOVE YOU".....!!!!!!

Lepak Bersama Diyana....!!!!!

Kisah Aku & Diyana

Malu-Malu Jer Kan Kami Berdua Ni

Time Ni Before Kami "Berpisah"....huhuhu
Hehehe....Senyum Nampak Gigi Putih

Huhuhu...Aku & Diyana...Budak Ni Org Negri 9....Bdk UiTM Perlis....Sebaya Aku...Aku Kenal Dia Ni Kt Friendster....Hmm...Pelik kn?kn?...walaupun satu kampus...tp brkenalan kt friendster...hehehe....Skang ni dia smbung dgree kt UiTM Shah Alam....Dh lama x jmpe dia ni...kami juz contact kt henset jer....dlu rajin gak kami duk main msj....but now...masing2 BZ dgn study....BZ la sgt aku ni...heheheh....harap2 nnt kite jumpe lg la yea....

19 January 2009

Mama Said "No To Bicycle"..

Macha...ooo macha....(ada apa apek??...ada problem ka??)...haah la macha....mama gua x bagi gua bli basikal BMX tuh....gua punya mama ada ckap...."bwat ape bazir duit"...."nnt x cukup bajet mcmane??"...& mcm2 lg la...huhuhu....gua rs amat sedih dua-kali....hohoh....nnt gua bli motor kang bru tau...tp gua xde lesen lg...mana bleh bli motor maa...gua bli itu basikal...coz snang nk g claz....mmg la suma org dlm umah sewa ni ada knderaan...diaorg kasi tumpang gua pegi claz....tp smpai bila maa..asyik2 mau tumpang saja...x malu ka??...manyak malu maa....tngkap basah pun xde malu mcm ini maa....huhuhu...kalo gua ni jenis yg bergedil...ooppss....berdegil...gua mau angkat itu basikal....tp mmandangkn gua ni anak soleh lg mithali...so x mau la mlawan or derhaka sama gua punye mama...hmmm.....nnt jadi mcm malim kundang or si tonggeng...oppss ada salah ka??...soli...si tanggang...waahhh...manyak takut woo...tp kalo mama mau "sumpah" jgak...mama "sumpah" la saya jd superman ka...batman kaa...x pun jd perdana menteri ke-9 kaa....okey apa??....hehehe...wah....arini macha manyak baik maa...talak kaco sama gua maa...(krooohh...krooohhh)...ceh...hantu raya punye budak...bleh rilex2 smbil bwat tahi mata maa...aduyai!!!!

18 January 2009

Sape dia aweks tuh???

eee...ni mesti itu macha punyer psal...suka2 ati bwat ini title...macha, mane lu pigi haa??....(ada cni jgak apek...ape bising2 ni)...ini lu la punyer psal...mau bukak citer psal awek kt Tagged.com tuh...(alah, rilex r apek....org tgk blog lu ni)....owh...lupa...manyak soli oo....okey...b4 we proceed to this title...gua mau perkenalkn--->(macha)....dia ni akan mnemani gua dlm blog ni...(hye..nama sy macha)....sudah la lu....gua mau celita ni....dlm tahun ini jgak...gua ade knal sorg aweks....manyak sweet maa ini awek...dia punyer muka aaa...sbijik gua punyer awek dlm TV tuh...Liyana Jasmay...tp dia punya umo ada sikit tua...tak pa...rupa & usia bkn pnghalang...hehehe...(eleh apek....time suka sume indah maa...)....apa la lu macha...doakn la kebahagiaan kami...hehehe....okey....(apek...soli sy mau sikit kaco.....sapa nama dia & duduk kt mana).....arghh...lu prnah dgr x lgu CT Nurhaliza...tjuk dia "Biarlah Rahsia"...hehehe....x pun kata Nabil Raja Lawak "Lu Pikir La Sendiri"...hahahah....(huh)....tp aweks2 kt luar sana tuh jgn bmbang maa...gua still single...teruna & still available tau....(apek tipuu!!!)....diam la macha...ari2 mau gaduh sama gua....(haiyaa apek...jgn marah dowh...nnt cpat tua tau)....owh yeker??...okey...gua x mau mrah lu....okey thats all 4 now....macha...say gudbye to everyone....(okey...gudbye everybody....tp you all mau tau x...apek minat kt awek Tagged.com tuh...hahahahah)....macha!!!!.....haippp...gedebush!!!...(aduih)

Hallo EveryBody....I'm Back Maa....

Hello everybody....waahhh...sudah lama x msuk ini pnyer blog....lu olang apa citer??...ada sihat ka??...wahh...lu olang manyak chubby (gurl) & boroi (boy) aa....apa rahsia??...hehehe....soli la dh lama x tulis...(tulis??)...(taip la apek)....owhh...soli....haiyaa...dlm blog pun ade olang mau sound gua ka??...wuteverla...hmm...ape mau story sama lu olang ek??...owh...lu olang tau kn gua amik dgree....owh...bru gua igt...bln 12 2008...gua punya nenek sudah mninggal dunia...waahhh manyak sedih la!!!....nenek gua mninggal mase gua amik final exam maa....dh la gua x dpt jmpe dia for the last time...huhuhu...but wut can i do....stiap yg idup mesti akan "pergi"....huhuhu....3 minggu slepas nenek gua mninggal....gua pegi konvo kt UiTM Shah Alam...gua tgk org manyak happy pegi konvo...gua pun happy jgak but dlm ati manyak sedih coz x nenek gua x sempat tgk ari bersejarah gua pd aritu....wut a sad moment....huhuhu....citer sedih bkn stakat d situ saja.....mase last2 day of 2008...result exam kuar....hish....sakit otak gua tgk itu result....sume B+ aje....apa la....diaorg igt muke gua ni layak dpt B+ je ka??....hahaha....(salah sndiri....duk salah org lain)...SHUT UP!!!....haiyaa....sape ini olang hah??...suka-suki je main sound2 gua....okeylah....itu la citer serba-sdikit utk akhir2 2008....but 2009 is coming....more drama will come....(apek, lu rasa ape citer r tahun ni??).....mane la gua tau....lu ape citer tahun ni,macha???....(sy punya celita ada sikit sangkut la apek...kih3)....lu mmg la macha!!!....citer gua lu mau...citer lu manyak ssah mau tau....(alah apek, sy x ske la citer psal diri sy tau....huhuhu...tp sy dpt tau apek ade kenal sorg aweks kt Tagged.com...btul ka??)......wahwah....lu r macha, mcm itu reporter melodi ha....yaa....manyak btul....nnt la gua citer psal ini awek k??.....To B Continued

Faizal Tahir Tak Menang Anugerah Juara Lagu....Ooo Mann

wut a dissapointment & shock result when Meet Uncle Hussien win the Anugerah Juara Lagu...This Indie Band beat the most popular & most favorite Faizal Tahir...Eventhough Faizal Tahir failed to become the winner, he still get the honor & award in Anugerah Juara Lagu...Best Performance...Best Vocal & Best Ballad Songs...I think he (Faizal Tahir) try to give the best in front of judges but maybe he don't have a luck to win that night...Nevermind Bro....I will always supporting you forever & ever...Support Our Local Artists & Songs....By the way...Congrats to Meet Uncle Hussien...You Rock Our Local Music...Keep It Up!!!!