BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

20 November 2009

Berdebar...Risau & Menangis kerna "BENCINTA"



Salam...20hb November 2009...Jam 10.00pm...aku dah terpacak di depan TV utk mnyaksikan Separuh Akhir Muzik-Muzik...minggu ni aku excited skit tgk Muzik-Muzik ni...Maklum je la...Lagu BENCINTA nyanyian Faizal Tahir merupakan lagu feveret aku & aku nak lagu BENCINTA tu layak ke Anugerah Juara Lagu Ke-24...Sebelum hari Separuh Akhir Muzik-Muzik tu...aku dikejutkan dengan berita Faizal Tahir dimasukkan ke hospital atas masalah kesihatan...pergh...time tu aku rasa mcm frust giler...yelah...tinggal beberapa hari je la mnjelang semifinal Muzik-Muzik tu...pastu Audi Mok (komposer) beritahu kt Facebook beliau..."SHILA BAKAL MENGGANTIKAN FAIZAL TAHIR PADA MALAM SEMIFINAL MUZIK-MUZIK"...bila aku fikir balik...



Nape Shila??...aku taw Shila ni berbakat...tp nape mesti pnyanyi wanita...apsal x cari lelaki ker??...tp itu kehendak Faizal kot...malam tu...aku berdebar giler nk tgk mcmane Shila nyanyi lagu BENCINTA tu...bila dengar Shila menyanyi pada rangkap mula2 lagu tu...aku dh takot...coz aura lagu tu bagaikan hilang...ade org kate sore dia x sedap nyanyi lagu BENCINTA tu...tp memandangkan prtandingan itu berdasarkan susunan lagu...so, aku x brape risau sgt la...pastu, tiba la mase nk tggu result ni...perghh...berdebar siot...resah...aku mmg x dpt terima kalo lagu BENCINTA tu x masuk final AJL...akhirnya...penantian aku berbaloi...BENCINTA KE ANUGERAH JUARA LAGU...fuhh...siap mengalir airmata aku...first tyme aku mngeluarkan airmata biler tggu result Muzik2...macam aku jer yg buat lagu tu...kih3...lega daa...dgr citer Faizal beransur pulih...lepas ni dapat la aku melihat SUPERFAIZAL beraksi kt ANUGERAH JUARA LAGU KE-24...then,kalo ade rezki...aku nak pergi melihat sendiri "DEPAN MATA AKU" Faizal Tahir berentap semasa ANUGERAH JUARA LAGU tu nnt...Insyaallah

3 comments:

fndrocka said...

dasatlah sampai nangis2

Sir Marcello said...

nasib bek tak terkentut happy....

miss diyana said...

ape da emosional sungguh ang..tapi yang paling penting..HUJAN mmg sah2 masuk..hohohohoo