BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

20 December 2011

Aku.ELEPHANT ARMY.Kamu



salam, huwaa...dah lama tak update blog ni...maklumlah busy kesana-kemari...ni pun update blog sebab aku baru jer buat blog baru..teringat plak kt blog ni...so, here we go...

korang pasti pernah dengar nama penyokong MALAYSIA paling fanatik "ULTRAS MALAYA"...yup, grup ni memang dikenali ramai...dulu mereka cuma beberapa kerat je..bak kata orang (BOLEH KIRA DENGAN JARI)...but rite now, pengikut mereka berjumlah beribu-ribu (kalau tak silap la)..

itulah cerita serba sedikit mengenai ULTRAS MALAYA...tapi perjalanan aku utk join ULTRAS MALAYA amat jauh...aku mengambil masa untuk join ULTRAS MALAYA ni...sebab apa??...sebab aku study dulu mengenai ULTRAS ni...yelah, sebelum nak join sesuatu...kita kena taw serba sedikit mengenai ULTRAS ni...

diaorg kata sebelum join ULTRAS MALAYA...kena la join ULTRAS NEGERI dlu...sbg pendekatan nk belajar apa itu ULTRAS...lalu aku pun search la kt internet...kot2 la kt PAHANG ada ultras ni...then, aku masuk dlm Tokgajah.com & sememangnya ada ULTRAS PAHANG...nama mereka adalah ELEPHANT ARMY ULTRAS...aku ckup teruja akan perkara ini...jadi, untuk pertama kalinya aku membuat debut bersama mereka ketika perlawanan LIGA SUPER 2011 : PAHANG VS KELANTAN....fuh, bler game melibatkan team KELANTAN...suasana stadium sgt meriah...walaupun bermain di STADIUM DARUL MAKMUR...tetapi suasana kelihatan seperti bermain di STADIUM SULTAN MUHAMMAD KE-4...aku sampai ke stadium pada pukul 6pm...aku pergi awal ke stadium kerana bimbang takut2 tiket habis...sesampainya di stadium aku kelihatan sekumpulan kecil yang memakai baju kuning sambil menyanyi di luar SDM (singkatan bagi stadium darul makmur).



tengok kn...kecik je grup nyer...masa mula2 aku nk rapat dgn diaorg ni..serius aku rasa segan plak...yelah, dulu kalo pegi stadium...duduk & tengok bola...tapi dengan ULTRAS...mmg sorakkan takkan pernah berhenti sepanjang perlawanan...masa mula2 aku join EAU (singkatan ELEPHANT ARMY ULTRAS) orang yang mula2 aku kenal adalah saudara KAMAL YUSOF...brader ni memang mesra...aku ikut jer brader ni smpai masuk ke dlm CURVA (tempat ULTRAS di dlm stadium)...woah, itulah pertama kali aku rasa bagaimana budaya ULTRAS di dalam stadium...paling syok aritu ialah PAHANG 2-0 KELANTAN...wee...gler sronok...mula2 ingat nak balik awal...tp terdengar suara CAPO (ketua) supaya pergi ke pintu depan SDM...maka aku pun ikutlah...sesampainya kt pintu depan SDM...ternampak akan kelibat ULTRAS RED MANIA (ULTRAS KELANTAN) datang...masa tu aku takut, sebab mereka datang terlalu ramai berbanding EAU yang kecil jer bilangannya...palahotak aku ingat mereka ni nak bergaduh...rupa-rupanya...ada "FIESTA" bersama-sama mereka...aku sempat merakam "FIESTA" berkenaan...



sejak dari itu, aku mula mengenali EAU...berkenalan dengan rakan-rakan baru EAU...paling syok berkenalan dengan mereka ni adalah mereka semuanya BERLOGHAT PAHANG...pergh...malu aku...aku pun orang PURE PAHANG...tp dari segi percakapan, tak gaya macam org PAHANG...haish...apa nak jadi dengan aku ni...

malah, ketika bersama dengan mereka...aku dapat mengikuti PASUKAN PAHANG bermain di luar PAHANG...aku sudah menjelajahi STADIUM SHAH ALAM & STADIUM PAROI...walaupun PAHANG asyik kalah-kalah jer...tapi semangat aku serta rakan-rakan tak pernah padam...makin MELAWAN lagi ada laa...

sedar tak sedar, nak masuk tahun 2012 daa...aku masih lagi bersama-sama EAU...kalau boleh, sampai aku dah kawin & ada anak..aku tetap bersama EAU...sebab apa??...aku mengekalkan prinsip "DARI MANA AKU DATANG...KE SITU JUGA AKU AKHIRI"...memang betul apa yang ULTRAS MALAYA cuba sampaikan "BROTHERHOOD"...ternyata ikatan persahabatan antara ahli-ahli EAU sangat kuat...dah mcm adik-beradik...harap2 sampai bila-bila EAU akan terus berkembang & kuat...biarpun PAHANG bermain di LIGA PERDANA pada 2012...INSYAALLAH, PAHANG AKAN KEMBALI BANGKIT...& SUATU HARI NANTI, NAMA EAU PASTI GAH DI MALAYSIA...BUKAN GAH SEBAB "KEJAHATAN" atau "KETUMBUKKAN" ANGGOTA EAU...TETAPI SEMANGAT & BROTHERHOOD YANG KUAT.

okeylah...nanti utk 2012...EAU akan jadi EA (buang U tu jer) sebab nk REBRANDING...kalo nak tau lebih lanjut, sila ke facebook & taip ELEPHANT ARMY...pasti ada....SALAM~~

2 comments:

sayaBulat said...

bunkmayyyy :( sedihnyaaa ! thx bunkmay ! ingt ayah lan kta pernah ckp Respect Each Other apa pon terjadi ! BROTHERHOOD tetap dihati :)

Mia said...

salute lah!
entah bila lah dapat g turun stadium sendiri (SDA)..EAU dah ade ahli perempuan ke belum? teringin nak join EAU..tapi segan sebab sorang jer perempuan..btw, salute skali lagi!